15 Ekim 2008 Çarşamba


bugün yağmurlu...sabah metrodaki cama yüzümü yapıştırıp kulağımdaki şarkıya içim eşlik ederken kendimi bir klibin içindeki ağlayan genç kadın gibi hissettim.uykudan gözlerimi açabildiğim vakitlerde okuduğum kitabım İSTANBUL,kulağımda müzikçalar ve metronun camlarından sessiz sakin akıp giden bir hayat..
uzun olmuş yine yazmayalı oysa bisürü şey olup bitio hayatımda.hepsi öylesine hızlı akıp gidioki yazmaya vakit kalmıo sanki. ben tam bi öncekini yazıcakken bi bakıorum öteki ötekiler yaşanmışda bitmiş.yığınlar öbekleşmeye başlayınca vazgeçiorum haliylen,zor gelio bişiler çiziktirmek şuraya.

koskoca bayram ve tatili geldi geçti.külleri kaldı yadigar.hiç dinlenmemiş gibi yaşamaya devam ediyoruz işte.insanoğlu nankör.tatil yaptığımız zamanlarda çalışsak çalıştığımız zamanlardada tatil yapsak yani haftada 5 gün tatil 2 gün iş olsa o 2 günüde tatil olsun isteriz.yetmio yetmio yetmio...bir yorgunluk, bi sonbahar sendromu...hüznümüz sararıp yerlere döküne yapraklarla birlikte bi oraya bi buraya savruluo sanki. kış sonbahardan daha umut vaadedici diyorum ama sonbaharıda sevdiğimi çok iyi biliorum.




belkide tam zamanında okuyorum İSTANBUL'u.siyah beyaz fotoğraflar eşilğinde eskiye ait ne varsa. birazda yazarın kendi hayatından birazda o çok iyi bildiğimiz yerlerin siyah beyaz tonlarından.



ozamanların filmleride sanki renksizmiş.kırmızının tonu başka mavinin başkaymış.sanki senelerce süren bi hüzün hakimmiş istanbulada.heryer çamurmuş,toprakmış.üstlerde kürkler deriler varmış, sanki güneş hiç doğmazmış...aklıma serpil çakmaklının bi filmi geldi fakat paylaşmıcam!

okuduğum bazı bloklardan bi de bu kitaptan olsa gerek canım çok feci fotoğraf çekmek istio.alayı siyah beyaz olan hemde.beyoğlunun ara sokaklarında makinenin sesini duymak istiorum belki yağmurda çiseler ve kafama yapışmış saçlarımla devam ederim görüntüleri sabitlemeye.


neler oldu ayrı kalınan bu zamanda.tatil yaptık doyasıya sevgilimle. kah evimizde kah gezmemizde. istediğimiz şeyleri yaptık genelde bayram ziyaretlerimizden sonra.geç yatıp geç kalktık mesela. günü geriden takip ettik 9 günlüğünede olsa.uzun zamandır elimizde biletlerde beklediğimiz R.E.M konserine gittik mesela.dünya gözüyle ilk ve belkide son kez görebildik bu grubu ve üyelerini.
konserde sosyal kavramlara geniş yer verilmiş. dünyayı kurtarmaya hadi ipin ucunu verdiniz bari tamamını bırakmayın demeye gelen sanatçılarda vardı. hatta bikaç yerde okuduğuma görede REM in bu tip konulara ve ek olarak dünya barışına önerm vermesinden dolayı bu tarz bir sosyal sorumluluk projesi sayesinde ( S.O.S )istanbula getirilebildiği söylenio. grup BUSH dan nefret edio ve dolayısıyla onun dünyaya getirdiklerindende.

güzel ve dolu dolu bi gündü. şimdi adını hatırlşayamadığım ve nette olduğum halde bakmaya üşendiğim bi yabancı grup, ayyuka ve mor ve ötesi ön grup olarak sahneyi aldılar.REM in yanında mor ve ötesinide aradan çıkarmak iyi oldu.

konserde her şarkısını ezbere bilen sahneye 2 saat boyunca hayran gözlerle bakan bi genç vardı. herkes susarken bile o şarkı söylemeye devam ediodu. bu nasıl bi fanatikliktir bilemedik. ciddi bi hayranıydı fakat kendisinin neden okadar arkalarda kaldığını anlayamadık doğrusu. bu denli fanatiklik en ön sırada olmayı gerektirir diğmi yahuuu...

geçenlerdede 5 saatlik bi kuaför olayımdan sonra saçlarımı bi parça değiştirdim. biraz kestirdim ve yılın trendine uyarak karamel ve bal rengi geçişli bişiler yaptırdım.herkes güzel olduğunu söylüo.bende beğendim doğrusu.fotolarda bekar olarak gittiğim son kuaför randevumdan.değişik ve iğrenç saç modelleri. müdahele edememişim çünkü ayağım pedikür için suda el tırnaklarımada oje sürülüo. bi nevi mahkumum yani
berbatım yanii..

sitenin spor salonu açıldı ve benim için zayıflamaya başlamamanın hiç bi kaçarı kalmadı. spor salonuyla birlikte kapalı havuzu,saunası ve hamamıda açıldı. 2 gündür gidiorum.15 dakikada yürüme bandında 150 kalori yakılıo.acilen kilo vermeliyim. hayatımda ilk defada saunaya girdim baya sıcakmış. durduğun yerde boncuk boncuk ter döküosun ve nefes alamıosun bisüre sonrada.ciddi su kaybettiren bş mekan.
yakında pilates ve yoga hocasıda gelcekmiş. masaj ve tellak günlerimizde varmış ama henüz bi malumatım yok. bu gidişile evden dışarı çıkmıcaz. çünkü dışardaki tüm ihtiyaçlar elimizin altında.ne mutlu bize...

Hiç yorum yok: