31 Aralık 2008 Çarşamba



bu seneki ilk dileğim öncelikle bugün sevgilime kavuşmak ve sonrasında lapa lapa kar yağarken sitemizin bahçesinde elele yürümek,birazda şanslıysak kardan adam yapabilmek.burnuna koyulucak havuçta benim kendi mutfağımdan olucak.

kardan adam yapmayalı ne çok zaman oldu.yaşımızla birlikte çocukluğuma dair telaşlarda terkedio sanki bizi.herşey başkalaşıo,şekil değiştirio,öncelikler farklılaşıo,üzülüorum.

artık sadece hayallerimde yapabiliorum bazı şeyleri.yağan yağmura yada kara bakarak kahvemi içemiorum mesela uzun zamandır.halbuki öyle basit, öyle sıradan ama öylesine uzak gibiki.zaman ayırmak, zaman yaratmak lazım belkide.hep bi telaş, bi koşturma ,harala gürele geçip gidio zaman.

bugün internette tesadüfen aklıma geldi.ssk prim günlerime baktım.tam 1972 gündür sigortalıyım.5000 iş gününe yaklaşık 3000 küsür gün kalmış.bu düzende hergün ödenmeye devam ederse 36 yaşında iş günlerim dolmuş olucak.ama 45 yaşıma kadar beklemek zorunda kalıcam emeklilik için.

1972 iş günü.okadar uzun bi zaman dilimiki.ben bukadar zamandır çalışıorum.eşim benden 5 yaş büyük olmasına rağmen erken iş hayatına başladığım için ondan daha fazla iş gününe sahibim.

insan gençken önemsemio böle şeyleri.sigortaymış, bilmemneymiş ilgilenmiosun.ama yaş ilerleyip kemale ermeye başladığında yaşam koşulları gözönüne alınınca anlıosun ne denli önemli olduğunu.ister beğenelim ister beğenmeyelim mecburuz ssk lı olmaya haklarımızdan yararlanabilmek için.öyle bi zaman gelioki kim iner kim çıkar bilinmez bi emekli maaşına muhtaç yığınlarca insanlardan biri olabiliriz maalasef.kuvvetle ihtimal tabiiki.herşeyi şimdiden garantiye almalıyız diğmi.

eski yılı yeni yıla bağlayan son gündeyiz bugün.kötü haberler gırla giderken herşeyin daha iyi olmuyacağı inancım tavan yapmış durumda.bisürü insanın dileğidir bu elbette ama böyle olsun diyede hiçbişi yapmıoruz maalesef.haberlere bakamaz oldum,gazete okumak istemiorum.biyerlerde birileri anasını babasını bıçaklarken,biri bıçakladığı kardeşini sabah kahvaltısı yerine yerken, birileri diğerlerini dolandırırken en kötüsüde savaş en masumların bile canını alırken herşeyin daha iyi olabiliceğine inanmak istemio insan.savaşlar bitsin,şnsanlar kardeş olsun lafları birer geyikten ibaret oldu maalesef,üzülüorum.

herkes biyerlerde bişiler dilicek kendileri için sevdikleri için.benim dileğim tüm insanların dileklerinin kabul olmasıdır.tabiiki benimde.hayatta en önemli şey sağlık,gerisi boş gerçekten boş.tüm bu olanlara katlanabilmek,başedebilmek için sağlıklı olmamız temel esastır.

hayat şartları o kadar çetinleştiki, devletimiz okadar duyarsızlaştıki değil beden sağlığımız artık ruh sağlığımız bile tehlikede.bu yüzden tüm bu insanların cinnet geçirir gibi birbirlerini öldürmeleri ve bundan hiç pişman olmamaları.birisin,n kalıcak yeri yok diğerinin kalıcak yeri var yakacağı yok,ötekinin kalıcak yeri var yakıcağıda ama korkuo yakmaya.neden?tek çalışanlı bi evde bir tek faturası 400 ytl gelmiş.üşümemek için yaktığı doğalgaz bu seferde fazla ısıtmış cebini yakmış.herkes herşey bi kısır döngünün içinde,dönüp duruoruz.dünyanın artık dönmeyen çarkını ittirip duruoruz,belki döner.

karamsarım bu gidişattan.kışın dahada zorlaşıo ya herşey,daha dayanılmaz oluo maalesef.daha çok dua etmek lazım tüm insanlık için.Allah içimizdeki vicdan duygusundan mahrum bırakmasın bizi yoksa hiç şüphesiz insanlıktan çıkıcaz herbirimiz çok yakında.

güzel çok güzel bi yıl diliorum kendimize.mutlu,huzurlu,sağlıklı bi yıl dliorum.kimbilir belkide ailemize yeni üye katılır 2009 da.herşeyin hayırlısı....


Hiç yorum yok: